Zwangerschapsmassage

Massage helpt je, (net als yoga) om je aandacht naar binnen te richten. Dit is een natuurlijke behoefte die juist tijdens de zwangerschap heel belangrijk is.

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Postnatale Massage

Massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra gebruikt worden zoals de nek- en schouderspieren in verband met borstvoeding en het dragen van de baby. Het verminderd stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Vanaf vier weken na de bevalling kun je je laten masseren, zes weken bij een keizersnede.

 

Neem even contact op voor meer informatie en/of een massage te boeken.

Zwangerschapsmassage Tilburg Yogaloose