Lessen

 yogahoudingen

Je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te kunnen doen! Mijn streven is om je te helpen bij het accepteren en verkennen van je lichaam zoals het is. Je zult merken dat je door prestatiedrang los te laten en met je aandacht naar binnen en naar de ademhaling te gaan je spanningen loslaat, waardoor de houdingen gemakkelijker gaan. Op deze manier bouw je ongemerkt steeds meer spierkracht en lenigheid op en kun je steeds meer oefeningen mee doen.

ademhaling

De ademhalingsoefeningen in de les zorgen ervoor dat je dieper door ademt waardoor je bijvoorbeeld veel afvalstoffen kwijt raakt. Door de focus op de ademhaling, komt je aandacht steeds meer in je lichaam en uit je hoofd. Je raakt ontspannen en tegelijkertijd bouw je nieuwe energie op.

lichamelijke klachten
Wanneer je lichamelijke klachten hebt, is het belangrijk om dit bij mij te melden. Dan kunnen we hier rekening mee houden. Dit geldt vooral voor spier- en gewrichtsklachten en rugklachten, maar ook voor een hoge of lage bloeddruk of ademhalingsproblemen.

verkennen

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor jouw lichaam. Dit betekent dat je niet in een houding blijft als het echt pijn doet. Je leert het verschil tussen je grenzen opzoeken en hier overheen gaan. Wanneer je uit een houding komt, doe je dit altijd rustig en bewust.

loslaten

Het is niet de bedoeling dat je jezelf in allerlei ingewikkelde yogahoudingen gaat pushen. De bedoeling is juist dat je spanningen leert los te laten, hierdoor word je langzaam soepeler en hef je blokkades op. Yoga betekent dus ook lief en zorgzaam zijn voor jezelf en je lichaam. Wel ga je in een yogales de spanningen en blokkades in jouw lichaam opzoeken en onderzoeken. Als je een keertje wat spierpijn overhoudt aan een yogales, is dat ook niet erg.

persoonlijke coaching:
Te druk om elke week een les te volgen? Wil je graag leren hoe je yoga en meditatie kan toepassen in je dagelijkse leven? Dan is persoonlijke coaching misschien iets voor jou. Geschikt voor mensen die gemotiveerd zijn om zelf oefeningen te doen en hier meer verdieping in aan te brengen. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.